CEU

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt négy szezonban a Közép-európai Egyetem rezidens művészei lehettünk. Első hangversenyünk óta több mint negyven koncertet adtunk itt, általában telt házak előtt, és nagy sikerünk volt mind a kritikusok, mind a CEU hallgatóiból és oktatóiból, Budapest nemzetközi közösségéből és a zeneszerető helyiekből összetevődő közönség körében.

A CEU-n kívül is felléptünk, így élő hangversenyen szerepeltünk a Bartók Rádióban, és számos koncertet adtunk külföldön, például az USÁ-ban és Törökországban, valamint Budapest hangversenytermeiben, köztük a Zeneakadémián, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében és a Bartók Emlékházban.

Kiemelkedő művészekkel játszhattunk együtt, generációnkból nemzetközi versenyek győzteseivel, például Várdai Istvánnal, Baráth Emőkével, tanáraink generációjából pedig olyan nagyszerű művészekkel mint Kemenes András és Konrád György.

Örömmel vettünk részt a CEU mindennapi életében; játszottunk tanácsülések alkalmával, fogadásokon, megemlékezéseken, jótékonysági eseményeken, a Hay Fesztiválon stb. Emlékezetes esemény volt a CEU oktatójával, John Earllel való közös zenélés és Terry Riley híres ‘In C’ című darabjának a CEU diákjaival való előadása.

Koncertjeinken sokféle kamarazenét játszottunk a barokktól a kortárs zenéig. Nagy hangsúlyt fektettünk a 20. és a 21. század zenéjére, és számos olyan új darabot bemutattunk, melyet a Classicus Ensemble számára írtak. A jazzel is kísérleteztünk. Sokféle tematikus koncertet adtunk, melyeken a darabokat közös téma fogta össze, s ezáltal ritkán játszott vagy elfeledett mesterműveket is sikerült bevonnunk a repertoárba. Egyik hangversenyünkön Beethoven Kreutzer Szonátáját és Janacek szintén Kreutzer Szonáta című 1. vonósnégyesével játszottuk együtt, s a hangversenyen elhangzott Tolsztoj Kreutzer Szonáta c. elbeszélése is, melyet a CEU elnök-rektora, John Shattuck olvasott fel.

Örömmel és izgatottan várjuk az elkövetkezendő koncerteket.